google analytics 4 ελλαδα wordpress

Έρχεται το νέο Google Analytics 4 και η ώρα να προετοιμαστούμε για αυτό. Το υπάρχον Analytics συνεχίζει για ακόμη ένα χρόνο, για αυτό και προτείνουμε να ξεκινήσετε με το Google Analytics 4.

Σε αυτό το άρθρο, θα ενημερωθείτε για το γιατί πρέπει να ξεκινήσετε και τι μπορείτε να περιμένετε από το νέο Google Analytics 4.

Οι λόγοι για την έκδοση του Google Analytics 4:

Πριν από λίγα χρόνια, η Google έκανε την πρώτη της αναφορά στο Google Analytics 4. Οι λόγοι για τη δημιουργία αυτού του νέου τύπου είναι οι αλλαγές και οι πολυπλοκότητες που συνδέονται με τη συλλογή και την ανάλυση δεδομένων. Επιπλέον, τα θέματα με το απόρρητο γίνονται όλο και πιο σημαντικά στον τρόπο συλλογής δεδομένων.

Γιατί πρέπει να ξεκινήσετε το Google Analytics 4 τώρα;

Κατά πρώτον, θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υπάρχον Universal Analytics έως την 1η Ιουλίου 2023. Από εκείνη την ημέρα και μετά, το υπάρχον δεν θα επεξεργάζεται πλέον τα δεδομένα.

Αυτός είναι ο βασικός λόγος για να δημιουργήσετε τη νέα σας ιδιοκτησία (property) Google Analytics 4. Σας συμβουλεύουμε ανεπιφύλακτα να τη δημιουργήσετε τώρα, καθώς αυτό θα σας επιτρέψει να ξεκινήσετε από τώρα τη συλλογή δεδομένων για τη νέο σας property. Διαφορετικά, θα χάσετε αυτά τα πολύ σημαντικά ιστορικά δεδομένα (historical data), όταν χρειαστεί να κάνετε την αλλαγή τον Ιούλιο του 2023.

Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτή η νέα έκδοση, μπορεί να συνυπάρχει με την τρέχουσα στο Analytics.

Τι να περιμένετε από το Google Analytics 4

1] Διαθέτει αντοχή στο χρόνο και εστίαση στα θέματα απορρήτου (durable and privacy-focused).

2] Χρησιμοποιεί τεχνολογίες μηχανικής εκμάθησης (machine learning) για να σας παρέχει πληροφορίες για όλες τις πλατφόρμες και τύπους συσκευών.

3] Έχει βελτιωμένες ενσωματώσεις (enhanced integrations) με τη διαφημιστική πλατφόρμα της Google για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης της κάθε καμπάνιας (optimize campaign performance) και παρέχει πιο ολοκληρωμένες πληροφορίες (insights) για τις ψηφιακές διαδρομές του χρήστη.

4] Εστιάζεται στο απόρρητο των χρηστών. Η κοινή χρήση πολλών προσωπικών πληροφοριών στο διαδίκτυο έχει γίνει όλο και πιο φυσιολογική με τα χρόνια. Για να προστατευτούν τα δεδομένα οι χώρες της ΕΕ έχουν θεσπίσει νόμους (GDPR compliance) για την προστασία τους. Το νέο Analytics συνοδεύεται από στοιχεία ελέγχου απορρήτου σε επίπεδο χώρας, έτσι ώστε να συλλέγετε πολύτιμα δεδομένα, διασφαλίζοντας παράλληλα, ότι συμμορφώνεστε με αυτούς τους κανονισμούς απορρήτου.

5] Παρέχει νέες δυνατότητες πρόβλεψης, όσον αφορά τη συμπεριφορά των χρηστών χάρη στα μοντέλα μηχανικής εκμάθησης που διαθέτει, η Google μπορεί να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα για να προβλέψει μελλοντικές ενέργειες που μπορεί να κάνει το κοινό σας.

6] Το Google Analytics 4 συνοδεύεται από δύο προγνωστικές μετρήσεις. Η πρώτη είναι η πιθανότητα αγοράς, η οποία προβλέπει την πιθανότητα οι χρήστες που έχουν επισκεφτεί την εφαρμογή ή τον ιστότοπό σας να αγοράσουν κάτι τις επόμενες επτά ημέρες. Η δεύτερη είναι η πιθανότητα απόρριψης, η οποία προβλέπει πόσο πιθανό είναι οι πρόσφατα ενεργοί χρήστες να μην επισκεφτούν την εφαρμογή ή τον ιστότοπό σας τις επόμενες επτά ημέρες. Αυτές οι προγνωστικές μετρήσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να προσεγγίσετε τα σωστά άτομα με το σωστό μήνυμα και μέσω του σωστού καναλιού.

7] Το Google Analytics 4 παρέχει βελτιωμένη αλληλεπίδραση με άλλες υπηρεσίες της Google, όπως το Google Ads, το Search Ads 360 και το Display & Video 360.

8] Βελτιώνει τις προσπάθειες μάρκετινγκ με απόδοση βάσει δεδομένων (improves marketing with data-driven attribution).
Η απόδοση βάσει δεδομένων εξαρτάται από τη συμβολή κάθε αλληλεπίδρασης στα αποτελέσματα μετατροπής. Η νέα έκδοση υπολογίζει την επίδραση των δραστηριοτήτων μάρκετινγκ και σας βοηθά να καταλάβετε τι καλύτερα τι μπορεί να βελτιωθεί. Στην ουσία καθορίζει ποια σημεία επαφής είναι πιο πιθανό να οδηγήσουν σε μετατροπές.
Στην συνέχεια τα δεδομένα μπορούν να εξαχθούν στο Google Ads για να βελτιστοποιήσουν τις διαφημιστικές σας καμπάνιες.

Πώς να προετοιμαστείτε…

Αυτή η αναβάθμιση είναι απαραίτητη και δεν μπορεί να παρακαμφθεί. Από την πλευρά μας, θα φροντίσουμε για όλους τους πελάτες και συνεργάτες μας που έχουν το πακέτο υποστήριξης της Pixelize, να υλοποιήσουμε όλα τα απαραίτητα βήματα που θα διασφαλίσουν την ομαλή μετάβαση και την αποτελεσματική και άψογη χρήση του νέο κώδικα Analytics.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση